https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kralovehradeckem-a-pardubickem-kraji-se-zlepsi-dopravni-obsluznost
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Královéhradeckém a Pardubickém kraji se zlepší dopravní obslužnost

29.11.2001 08:37 | HRADEC KRÁLOVÉ/PARDUBICE (ČIA)
Memorandum o spolupráci při řešení dopravní obslužnosti a rozvoji železniční infrastruktury v hradecko-pardubické aglomeraci a spolupráci na projektu mezikrajského integrovaného systému pro oblast Pardubického a Královéhradeckého kraje podepíší v pátek 30. listopadu zástupci obou krajů, statutárních měst Hradec Králové a Pardubice, ministerstva dopravy a spojů a Českých drah. ČIA o tom informovala tisková mluvčí Generálního ředitelství Českých drah Martina Benešová.
 

Ačkoliv se jedná o dlouhodobý projekt, podle Benešové spolupráce Hradce Králové, Pardubic a Českých drah přinese první výsledky již k 1. lednu 2002. "K tomuto datu bude dokončena realizace první etapy mezikrajského integrovaného dopravního systému mezi oběma městy," uvedla Benešová. Pro občany a návštěvníky obou největších východočeských měst to bude znamenat možnost cestování mezi těmito městy na jednu jízdenku. Ta bude zahrnovat jízdné MHD v obou městech a navíc i jízdné Českých drah mezi oběma městy.

V následujících letech se předpokládá rozšíření integrovaného dopravního systému na další území Pardubického a Královéhradeckého kraje, zejména Chrudimsko, Náchodsko, Podkrkonoší, Podorlicko a důležitá města Jaroměř, Dvůr Králové nad Labem a Jičín. Projekt bude integrovat železniční, trolejbusovou, autobusovou linkovou a městskou dopravu tak, aby byla zajištěna co nejlepší místní a časová návaznost dopravních prostředků v přestupních místech a terminálech.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist