https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kralovicich-na-plzensku-dnes-horelo-v-hale-na-trideni-odpadu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Kralovicích na Plzeňsku dnes hořelo v hale na třídění odpadu

26.9.2016 12:03 | KRALOVICE (ČTK)
V Kralovicích na severu Plzeňska dnes hořela hala na třídění odpadu místní firmy Becker Bohemia. Oheň, který vznikl na třídicí lince, zasáhl třetinu budovy. Nikdo nebyl zraněn, řekla ČTK mluvčí krajských hasičů Pavla Jakoubková. Škoda byla předběžně odhadnuta na 2,5 milionu Kč.
 

"V důsledku nedodržení bezpečnostních opatření při svařování začalo hořet v prostoru příjmového dopravníku, po pásu se oheň rozšířil až ke střeše a technologii linky," uvedla.

Oheň částečně poškodil střechu a osvětlení haly. Díky tomu, že jde o železnou konstrukci, se požár nerozšířil na okolní části budovy. Škody byly předběžně vyčísleny na 2,5 milionu korun, uchráněné hodnoty se odhadují na dvojnásobek, řekla mluvčí.

Jde o objekt v průmyslovém areálu v Nádražní ulici, na místě zasahovaly tři jednotky, tedy 12 hasičů.

"Oheň byl ohlášen v 07:41. První jednotka tam byla do deseti minut. Požár byl zlikvidován v 09:00," uvedla mluvčí. Na odvětrávání zakouřených prostor použili přetlakovou ventilaci.

Becker Bohemia, který má v Karlovicích velký areál na likvidaci téměř všech druhů odpadů, patří do první pětky firem v Plzeňském kraji, které se zabývají zpracováním odpadu..


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist