https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-krnovskem-sbernem-dvore-mohou-lide-ulozit-i-stavebni-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V krnovském sběrném dvoře mohou lidé uložit i stavební odpad

11.8.2020 00:05 | KRNOV (ČTK)
Jedná se o službu pouze pro občany Krnova. Stavebním odpadem je myšlen odpad neznečištěný nebezpečnými látkami jako například beton, cihly, tašky, omítky, keramické výrobky, zemina a kamení, vytěžená hlušina nebo stavební materiály na bázi sádry.
Jedná se o službu pouze pro občany Krnova. Stavebním odpadem je myšlen odpad neznečištěný nebezpečnými látkami jako například beton, cihly, tašky, omítky, keramické výrobky, zemina a kamení, vytěžená hlušina nebo stavební materiály na bázi sádry.
V krnovském sběrném dvoře v Opavské ulici mohou lidé uložit i stavební odpad. Město tuto zpoplatněnou službu nabízí od srpna jako náhradu za loni uzavřenou skládku na Cvilíně. ČTK to řekla mluvčí města Dita Círová. Služba je určena spíše pro menší rekonstrukce. Množství najednou uloženého odpadu nesmí překročit 1000 kilogramů.
 

"Jedná se o službu pouze pro občany Krnova. Stavebním odpadem je myšlen odpad neznečištěný nebezpečnými látkami jako například beton, cihly, tašky, omítky, keramické výrobky, zemina a kamení, vytěžená hlušina nebo stavební materiály na bázi sádry," řekla Pavla Hájková z odboru životního prostředí.

Poplatek byl stanoven na 500 korun za malý vozík a 1000 korun za větší vozík. Větší množství odpadů nebude sběrný dvůr přebírat.

Do loňského roku měli obyvatelé Krnova možnost odkládat stavební odpad na skládce na Cvilíně. Loni v říjnu byla ale uzavřena, protože jí vypršela platnost povolení. Nejbližšími místy pro odevzdání stavebního odpadu se pak stala zařízení v Horním Benešově a Holasovicích.

Krnovská radnice také zavádí poplatek za odložení ojetých pneumatik. Za jenu zaplatí motorista 50 korun. "Dosud bylo uložení pneumatik zdarma. K zpoplatnění jsme se rozhodli kvůli narůstajícímu množství pneumatik a s tím spojeným vysokým nákladům na jejich likvidaci, které nejsou zahrnuty do ročního poplatku za odpady," řekla Hájková.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist