https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-kyjeve-je-kvuli-lesnim-pozarum-v-okoli-mesta-spatne-ovzdusi-nema-se-vetrat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V okolí Kyjeva hoří lesní požáry. V ukrajinském hlavním městě je špatné ovzduší

20.9.2024 10:36 | KYJEV (ČTK)
Ministerstvo podotklo, že v okolí Kyjeva požáry vznikly kvůli nedbalosti lidí. Ilustrační foto
Ministerstvo podotklo, že v okolí Kyjeva požáry vznikly kvůli nedbalosti lidí. Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Úřady v Kyjevě dnes lidem doporučily, aby kvůli špatné kvalitě ovzduší nevětrali a omezili pobyt venku. V okolí ukrajinského hlavního města hoří lesní požáry, informuje Rádio Svoboda na svých internetových stránkách.
 
Požáry jsou například v okolí města Vyšhorod sousedícího na severu s Kyjevem.

Lidé by také měli pít hodně vody a pokud vlastní čističku vzduchu, měli by ji nastavit na nejvyšší výkon, doporučil kyjevský odbor životního prostředí a adaptace na změny klimatu.

Ukrajinské ministerstvo životního prostředí ve čtvrtek informovalo, že v zemi v těchto dnech hoří 19 lesních požárů, z toho 16 velkých. Zasaženo je více než 2600 hektarů lesa.

Ministerstvo podotklo, že v okolí Kyjeva požáry vznikly kvůli nedbalosti lidí. "Ve většině případů požáry způsobují běžní lidé, kteří vypalují suché porosty na zahradách, oheň se pak ale rozšíří do lesa," vysvětlil úřad.

Ukrajina je už více než dva a půl roku ve válečném stavu, brání se ruské invazi. Hasiči denně vyjíždějí k požárům způsobeným zásahy nepřátelských dronů, střel a raket. Klíčovou roli mají také při vyprošťování lidí z trosek budov zničených při ruských útocích.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist