https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-lesnim-bludisti-v-hostetine-muzete-vyzkouset-zachod-kde-se-nesplachuje
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V lesním Bludišti v Hostětíně můžete vyzkoušet záchod, kde se nesplachuje

26.4.2019 09:25 | PRAHA (Ekolist.cz)
Bludiště je celoročně volně přístupné dětem, mládeži i široké veřejnosti.
Bludiště je celoročně volně přístupné dětem, mládeži i široké veřejnosti.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Centrum Veronica
V Hostětíně, malé obci v Bílých Karpatech, slavnostně otevírají turistický unikát. Vzniklo zde originální “Bludiště v přírodě” – tematický terénní kvíz, při kterém se můžete i ztratit. Na návštěvníky čeká 8 stanovišť na zahradě a v lese a 14 kvízových otázek, které je dovedou buď k cíli anebo jinam. Slavnostní zahájení provozu probíhá v neděli 28. dubna 2019 od 10 do 16 hodin. Můžete při něm využít i bezplatnou poradnu o využívání dešťové vody.
 

Zahájení hry a první panel je před Centrem Veronica Hostětín. Otázky vás hravou formou vtáhnou do tématiky hospodaření, ochrany a kvality vody.

Co vám bloudění bludištěm přinese? Podle Hany Machů z Centra Veronica se vrátíte k přímému kontaktu s přírodou, naučíte se jí číst a chápat, obnovíte si svůj přirozený smysl objevovat a orientovat se v terénu. "Uvidíte a možná i vyzkoušíte záchod, který se nemusí splachovat, sundáte si boty a budete zjišťovat kvalitu vody v potoce, půjdete po stopách dešťové kapky nebo raka v divočině," vyjmenovává dále Hana Machů. "A zjistíte také, odkud se objevuje pitná voda ve vašem kohoutku nebo kolik vody a peněz můžete ušetřit, když budete využívat namísto pitné vody dešťovou a co vše na to potřebuje."

Bludiště pro vás sestavili odborníci z celé ČR. Hra se hodí se pro jednotlivce, rodiny, školní i pracovní kolektivy. Je dostupná buď jako samoobslužná, nebo moderovaná jako výukový program, nebo jako orientační běh. Bludiště je celoročně volně přístupné dětem, mládeži i široké veřejnosti.

Akce probíhá od 10 do 16 hodin a slavnostní otevírací přípitek je ve 13 hodin.

Při slavnostním otevírání připravili organizátoři také bezplatnou poradnu o využívání dešťové vody. Odborník bude přítomný od 10 do 13 hodin a je vhodné se předem zaregistrovat na webu.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist