https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-liberci-bude-zahajena-posledni-etapa-rekonstrukce-tramvajove-vozovny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Liberci bude zahájena poslední etapa rekonstrukce tramvajové vozovny

17.8.2001 18:40 | LIBEREC (ČIA)
Půl miliardy korun již investoval od roku 1994 Dopravní podnik města Liberce do rekonstrukce tramvajové vozovny. Mluvčí podniku Martin Čulík dnes potvrdil, že do konce léta budou zahájeny stavební práce na třetí a poslední etapě rekonstrukce, ve které se počítá s investicemi ve výši 280 milionů korun.
 

Výběrové řízení vyhrála firma SYNER, s. r. o., Liberec, která již pro Dopravní podnik realizovala předchozí etapu. "Zbourali jsme staré objekty podél Mrštíkovy ulice, zrekonstruovali dvě původní haly z roku 1908 a postavili dvě nové, které svým architektonickým ztvárněním ladí s moderním terminálem městské hromadné dopravy v centru Liberce," řekl Čulík.

Tyto investice jsou podle něho zárukou vyšší úrovně a kvality dopravy. Izolační úpravy spojené s kompletní rekonstrukcí ale přinesly také vysoké energetické úspory. "Před rekonstrukcí v roce 1993 jsme zaplatili za spotřebu 9,26 tisíc gigajoulů 1,5 milionu korun. V loňském roce klesla spotřeba na 6,93 tisíc GJ a při téměř dvojnásobné ceně energie jsme zaplatili 1,8 milionu korun, i když se vytápěné prostory zvětšily," řekl Čulík.

Podle Čulíka bude poslední etapou dokončena přestavba areálu vozovny. V letošním roce se prostaví kolem 40 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist