https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-liberci-pristi-rok-podrazi-mestska-doprava
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Liberci příští rok podraží městská doprava

10.12.2001 09:43 | LIBEREC (ČIA)
O 70 korun podraží ze současných 310 korun měsíční jízdenka pro městskou hromadnou dopravu v Liberci. Dnes o tom informovala mediální zástupkyně Dopravního podniku Liberec Lucie Hrušová.
 

Přímého zdražení se nemusejí obávat cestující, kteří si kupují jednotlivé jízdné. "Zkrátí se ale platnost jízdenky ze současných 25 na 20 minut," uvedla Hrušová. Příčinou zdražování, které se dotkne asi 70 procent libereckých cestujících, je podle ní růst nákladů na provoz městské hromadné dopravy.

Stoprocentním vlastníkem Dopravního podniku města Liberec se základním jměním 344,388 milionu korun je město Liberec. Zdejší magistrát na jeho provoz uvolnil ze svého rozpočtu 100 milionů korun a další čtyři miliony doplatil na vyrovnání poměru nákladů a výnosů.

Dopravní podnik Liberce má dnes 86 autobusů a 59 tramvají a jeho služeb ročně využije asi 56 milionů cestujících. Roční obrat liberecké městské dopravy se pohybuje kolem 270 milionů korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist