https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-libereckem-kraji-zustanou-do-konce-roku-ctyri-spravy-silnic
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Libereckém kraji zůstanou do konce roku čtyři správy silnic

27.9.2001 14:35 | LIBEREC (ČIA)
I po odvolání dvou ředitelů středisek okresní Správy a údržby silnic (SÚS) zůstanou v Libereckém kraji zachovány příspěvkové organizace Správy a údržby silnic ve všech čtyřech okresech. Liberecký hejtman Pavel Pavlík dnes potvrdil, že okresní Správy a údržby silnic budou spravovat silnice II. a III. tříd v Libereckém kraji i po 1. říjnu, kdy tyto silnice převezme kraj.
 

"Pracovat budou nejméně do konce roku, protože se krajskému úřadu nepodařilo založit krajskou SÚS," řekl Pavlík s tím, že zřizovací listiny, rozpočet i personální obsazení nové krajské příspěvkové organizace budou zastupitelé projednávat nejdříve na konci října. Správu silnic v kraji bud schopna podle něj převzít krajská SÚS nejdříve 1. ledna 2002.

Pavel Pavlík zároveň upozornil na nedostatky při přebírání silnic. "Krajský úřad stále neví, jaký majetek získal. Od ministerstva dopravy obdržel předávací protokoly, ale chybí soupis majetku. Ministerstvo slíbilo, že ho dodá do konce listopadu. My máme 60 dní na to, abychom rozhodnutí ministerstva napadli. Zatím ale není co napadat. Pokud ministerstvo svůj slib nesplní, bude už pozdě," řekl Pavlík.

Liberecký kraj převezme od 1. října do správy 2094 kilometrů silnic II. a III. tříd v okresech Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily a Česká Lípa, což je více než 85 procent všech komunikací. Stav silnic nižších tříd v kraji je přitom podle odvolaného ředitele jablonecké Správy a údržby silnic Jana Douděry katastrofální. "Odhaduji, že dluh na údržbě silnic za poslední roky překročil v kraji 750 milionů korun. Zimní údržbu jsme dělali na úkor celkových oprav, někde nezbylo ani na horizontální značení," řekl Douděra, jehož odvolal bez uvedení důvodů ministr dopravy 24. září společně s ředitelem Správy a údržby silnic v Semilech Miroslavem Machem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist