https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-lisove-budou-lide-za-svoz-odpadu-platit-300-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Lišově budou lidé za svoz odpadu platit 300 korun

27.1.2002 12:16 | LIŠOV (ČIA)
Roční paušální poplatek 300 korun na osobu za svoz a likvidaci komunálního odpadu budou v letošním roce platit obyvatelé Lišova na Českobudějovicku. "Platba je součtem vypočítaného podílu na nákladech za svoz v loňském roce, který je 138 korun, a částky 162 korun stanovené v zákonu o odpadech," uvedl starosta Václav Chmel.
 

Radnice počítá, že na poplatcích, které si mohou obyvatelé rozdělit do dvou splátek, vybere 1,2 milionu korun. "Výše vybraných poplatků by měla pokrýt veškeré náklady na svoz odpadu. Kromě případů, které uvádí zákon, nebudou muset platit občané starší osmdesáti let a děti do deseti let," řekl starosta.

Společnost A.S.A., která svoz odpadu v Lišově zajišťuje, si nárokuje 1200 korun za vyvážení jedné popelnice týdně, což je o 200 korun méně než v nedalekých Českých Budějovicích. "Rozdíl je vlastně částka, kterou by nám A.S.A. vracela za to, že je skládka odpadu v katastru naší obce. Aby bylo placení transparentní, jsme od těchto dvou set korun osvobozeni," vysvětlil Chmel.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist