https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-litvinove-investuji-do-opravy-tramvajovych-trati-40-milionu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Litvínově investují do opravy tramvajových tratí 40 miliónů

1.5.2001 12:02 | LITVÍNOV (ČIA)
Zhruba 40 miliónu korun bude během letošního roku investováno do rekonstrukce tramvajových tratí v severočeském Litvínově. Rozhodli o tom zdejší zastupitelé s tím, že rekonstrukce představuje zejména odhlučnění kolejového svršku, dále opravy osvětlení, kanalizace a silničních komunikací. Hlavní práce v lokalitě litvínovské Žižkovy ulice mají být provedeny během letošního léta. ČIA o tom informoval starosta Litvínova Jan Slabý.
 

Dodavatele prací už radnice z pěti zájemců vybrala, ale před podpisem smlouvy ho zatím nechce prezentovat. Zhruba 13 miliony korun se mají na rekonstrukci tramvajové trati podílet město Most a společnost Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova. Litvínovská radnice počítá se státní dotací ve výši přibližně 12 milionů korun.

Impulsem k provedení rekonstrukce byly opakované stížnosti obyvatel Žižkovy ulice v Litvínově na okresní hygienické stanici na značný hluk a otřesy z tramvajové dopravy. Okresní hygienik nakonec rozhodl ve prospěch stěžovatelů. Pokud by nedošlo k uvedené rekonstrukci trati, musel by být na ní tramvajový provoz zrušen.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist