https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-litvinove-vznikne-nove-bakalarske-studium-ustecke-univerzity
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Litvínově vznikne nové bakalářské studium ústecké univerzity

10.9.2001 20:03 | LITVÍNOV/ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Dohodu o zřízení tříletého bakalářského studia v oborech inženýrská ekologie a vodní hospodářství dnes v Litvínově uzavřeli představitelé zdejší střední školy Schola Humanitas , Univerzity Jana Evangelisty Purkyně (UJEP) v Ústí nad Labem a předních vodohospodářských firem Ústeckého kraje. Rektor UJEP Zdeněk Havel pro ČIA uvedl, že nejbližším úkolem je nyní získat akreditaci uvedeného studia.
 

V případě, že vše půjde podle časového plánu, mohlo by prvních 40 posluchačů dálkového bakalářského studia zahájit v Litvínově výuku ve školním roce 2002 až 2003. O rok později se uvažuje o zahájení denního studia se stejným počtem studentů.

Podle Havla si zřízení uvedeného oboru vyžádaly severočeské vodohospodářské společnosti Severočeská vodárenská Teplice, Severočeské vodovody a kanalizace , Povodí Labe nebo Povodí Ohře. Absolventi uvedených oborů mohou najít uplatnění také v oblasti inspekce životního prostředí, na krajských nebo městských úřadech a podobně.

UJEP bude zajišťovat pro výuku v Litvínově odborníky zejména ze své fakulty životního prostředí, do praktické výuky se zapojí i odborníci z uvedených vodohospodářských firem. Litvínovská ekologická Schola Humanitas zajistí učební prostory, laboratoře a další materiální zázemí pro studenty a pedagogy za sponzorské pomoci severočeských vodohospodářů. Schola Humanitas v minulosti bez úspěchu jednala o zřízení bakalářského studia s Českým vysokým učením technickým v Praze.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist