https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-londyne-protestovali-ekologicti-aktiviste-zatcenych-je-90
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Londýně protestovali ekologičtí aktivisté, zatčených je 90

2.9.2020 05:57 | LONDÝN (ČTK)
Protesty Exctinction Rebellion se konaly také v Manchesteru a Cardiffu.
Protesty Exctinction Rebellion se konaly také v Manchesteru a Cardiffu.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Na demonstraci ekologického hnutí Exctinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) se u budov parlamentu v centru Londýna v pondělí sešly tisíce lidí, policie nejméně 90 osob zatkla. Informoval o tom server BBC. Hnutí plánuje další protesty během nadcházejících deseti dní a chce jimi britské poslance přimět k tomu, aby přijali zákon pro boj s klimatickou krizí.
 

Aktivisté prošli centrem metropole s transparenty, na nichž byly nápisy jako "Nemáme žádnou náhradní planetu" nebo "Chceme žít", napsala agentura AP. Pak zablokovali silnice u parlamentu a policie zatýkala zejména ty z nich, kteří na nich seděli či leželi a bránili dopravě.

"Ano, jsme uprostřed pandemie, ale tohle riziko už umíme zvládat. Toto je ale větší hrozba," uvedla zástupkyně hnutí Sarah Lunnonová s odkazem na globální změny klimatu a z nich vyplývající nebezpečí pro společnost. "Neschopnost tuto věc řešit bude mít katastrofické dopady na naši budoucnost a na příští generace," dodala.

Protesty Exctinction Rebellion se konaly také v Manchesteru a Cardiffu.

Loni na podzim při sérii ekologických protestů, během nichž aktivisté několikrát zablokovali důležité dopravní tepny, zatkla britská policie


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist