https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-lovosicich-zahajili-vystavbu-dalsi-casti-prumyslove-zony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Lovosicích zahájili výstavbu další části průmyslové zóny

10.12.2002 19:05 | LOVOSICE (ČIA)
zbožového centra v blízkosti dálnice D8 na ploše 25 hektarů. V této zóně už působí japonské společnosti Tokai Rica, Tris, Ayoama a dvě české firmy. Uvedená zóna se bude v roce 2003 rozšiřovat o dalších zhruba 15 hektarů plochy, zejména pak o prostory bývalého cukrovaru. Počítá se se zřízením vlastní železniční vlečky s návazností na dokončenou severní větev mezinárodního železničního koridoru z Berlína do Prahy.
 

V poslední etapě bude od roku 2004 v Lovosicích vybudována čtvrtá část průmyslové zóny v blízkosti lovosického nádraží. Zde má působit logistické centrum.

Výstavbu průmyslových zón a příchod nových investorů včetně financování město Lovosice a jeho akciová společnost Dopravně-zbožové centrum koordinuje ve spolupráci s vládní agenturou CzechInvest.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist