https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-manesu-vystavuje-skupina-rafani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Mánesu vystavuje skupina Rafani

1.8.2001 10:27 | PRAHA (ČIA)
Výstavu "RA-0001/RA-0514" dnes pro veřejnost otevírá ve spodní části pražské Galerie Mánes umělecká skupina Rafani. Expozice je složena ze dvou vzájemně se doplňujících subjektů - instalací 541 betonových kvádrů a fotografií potkanů, kteří jsou do kvádrů zaliti.
 

Kvádry jsou nainstalovány do skupin po jednadvaceti na podlaze galerie a do každého kvádru je vytlačeno číslo, které odpovídá identifikační kartě s fotografií potkana, který je do konkrétního kvádru zalit. Karty jsou umístěny v bloku na protilehlé straně a spolu s instalovanými regály mají vytvářet prostředí, jehož atmosféra je dokreslována zeleným nátěrem na stěnách galerie a zvukovou kulisou. V čele celé expozice je umístěno bílé logo umělecké skupiny Rafani.

Tuto skupinu tvoří čtyři umělci, kteří se dali dohromady na podzim minulého roku a všechny své akce vytvářejí kolektivně. Název skupiny Rafani představuje i její celkový záměr: "Chceme rafat- štěkat a vyjadřovat se k ošemetným tématům," uvedl na tiskové konferenci před zahájením jeden ze členů skupiny Marek Meduna. Obsahem celé expozice je práce s informacemi, vytváření pojmů a teorií a manipulace s nimi. Vystavené potkany, které podle Meduny mohou symbolizovat mnoho nejrůznějších věcí, skupina částečně získala od pražské ZOO, částečně nakoupila v obchodech, ale i sama pochytala.

Výstava potrvá do 22. srpna, galerie je otevřena od úterý do neděle od 10 do 19 hodin.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist