https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-melniku-opet-obtezoval-zapach-z-cukrovaru-podnik-slibil-opravy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Mělníku opět obtěžoval zápach z cukrovaru, podnik slíbil opravy

12.3.2016 11:44 | MĚLNÍK (ČTK)
Obyvatele Mělníku znovu obtěžoval zápach z cukrovaru společnosti Tereos TTD, stěžovali si i v únoru. Podnik slíbil, že zajistí opravy střechy, které mají úniku zápachu z lihovarnických výpalků bránit. ČTK o tom informovala mluvčí mělnické radnice Helena Vavřinová. Výpalky se používají jako hnojivo a jsou zdravotně nezávadné.
 

"V minulých dnech se opět Mělníkem šířil nesnesitelný zápach. Občané se obraceli na městský úřad se svými stížnostmi," uvedla Vavřinová. Mělník se proto obrátil na vedení cukrovaru, které vydalo prohlášení. Uvádí v něm, že únik zápachu je spojen s uskladňováním výpalků, kdy se zvyšuje tlak v nádržích a zápach uniká netěsnostmi ve střeše nádrže do ovzduší. "Na nádrži je instalována filtrační jednotka a netěsnosti jsme operativně utěsnili plechovými záplatami, díky tomu došlo k výraznému zlepšení situace," píše firma v prohlášení.

Naskladňování skončí ve čtvrtek večer, pak by měl zápach postupně úplně zmizet. "Počítáme se zařazením opravy střechy do plánu údržby a budeme ji řešit se specializovanou firmou, aby v budoucnu k podobné situaci již nedošlo," uvedla firma.

Zápach ve městě trápí i obyvatele Nymburka. Podle místních i vedení města je jeho zdrojem závod na lakování a zinkování Azos CZ, ale firma to popírá. Postup České inspekce životního prostředí (ČIŽP) v kauze Azos CZ by podle radnice Nymburka měla prošetřit policie. Podle zastupitelů města ČIŽP ve věci nekonala a existuje i podezření na možnou korupci. Firma trvá na tom, že splňuje všechny zákonné limity. Inspekce obvinění radnice odmítá.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist