https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-melniku-se-objevila-zavazna-infekcni-choroba-rostlin
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Mělníku se objevila závažná infekční choroba rostlin

14.12.2001 08:41 | MĚLNÍK (ČIA)
Karanténní onemocnění rostlin zjistili tento týden odborníci v Mělníku. Po analýze prosychajících jehlic zejména na borovici černé dospěli k názoru, že se jedná o sypavku jehličí.
 

"Symptomy infekce jsou značně proměnlivé v závislosti na hostitelské dřevině. Charakteristické je napadení jehlic spodní třetiny až dvou třetin koruny, kde jehlice odumírají," uvedl vedoucí oddělení životního prostředí mělnické radnice Ctirad Mikeš.

Doba inkubace onemocnění v místech, kde se vytvářejí plodnice rostlin, je od čtyř do šesti měsíců. "Město Mělník proto nyní monitoruje výskyt sypavek a plánuje ošetření infikovaných dřevin," doplnil Mikeš. Nejvhodnější je opakovaný postřik mědnatými fungicidy v květnu a červnu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist