https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-mrsklesich-na-olomoucku-hori-skladka-zasahuji-tam-hasici-s-tezkou-technikou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Mrsklesích na Olomoucku hoří skládka, zasahují tam hasiči s těžkou technikou

17.2.2022 08:14 (ČTK)
V Mrsklesích na Olomoucku hoří skládka odpadu, hasiči na místě zasahují již několik hodin, skládku prohrabují a prolévají za pomoci těžké techniky. Podle jejich mluvčího Radka Buryánka budou na místě zřejmě delší dobu, prohořívající skládku musejí postupně uhašovat. Skládka je na hranici vojenského prostoru Libavá.
 

Skládka začala v Mrsklesích hořet již ve středu, jednotky na místě zůstaly i přes noc, ráno se hasiči vystřídali. "Je to zásah na delší dobu. Hoří v ohnisku skládky, je zde nasazena těžká technika, musí se to rozhrabat, prolít a pokrýt pěnou. Poté se bude muset vše prohrabat dál, podle toho, jak se ohnisko šíří," doplnil mluvčí hasičů.

Zásahy hasičů na skládkách v Olomouckém kraji nejsou ojedinělé, zkušenosti mají z minulých let například s hašením požáru na skládce v Hradčanech na Přerovsku, kde v roce 2018 zasahovali dokonce dvakrát. Ve stejném roce mají na kontě také náročný zásah na skládce v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku, hořící skládku odpadu likvidovali i v Supíkovicích na Jesenicku. U požáru skládky v Mrsklesích zasahovali také v roce 2005, kdy zde hořely pneumatiky.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist