https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-nemecku-uzavreli-zoo-emu-uhynul-na-ptaci-chripku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Německu uzavřeli zoo, emu uhynul na ptačí chřipku

25.11.2016 11:19 | PRAHA (ČTK)
V těle uhynulého emu ze zoologické zahrady v Ueckermünde ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko se nalezl kmen ptačí chřipky H5N8. Ilustrační snímek.
V těle uhynulého emu ze zoologické zahrady v Ueckermünde ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko se nalezl kmen ptačí chřipky H5N8. Ilustrační snímek.
Na severu Německa uzavřeli kvůli ptačí chřipce kromě několika drůbežích farem už také zoologickou zahradu. Nemoci v ní podlehl emu, informovala dnes agentura DPA. Ptačí chřipka se vyskytla už ve 12 z 16 německých spolkových zemích. V posledních týdnech její výskyt hlásí i z mnoha dalších zemí Evropy.
 

V těle uhynulého emu ze zoologické zahrady v Ueckermünde ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko se nalezl kmen ptačí chřipky H5N8, uvedla ředitelka zoo Katrin Töpkeová. Tento kmen se snadno přenáší mezi ptáky, lidé se jím ale podle dosavadních poznatků nakazit nemohou.

Zoo uzavřela své brány návštěvníkům, dokud veterináři nezjistí, jak zabránit přenosu nemoci na další zástupce místních ptačích druhů, mezi nimiž jsou exotická zvířata jako nandu pampový, ale například i labutě, čápi či různé druhy kachen.

Ueckermünde leží nedaleko polského města Štětín, kde veterináři našli na počátku listopadu uhynulé volně žijící ptáky s virem chřipky H5N8. V celé spolkové zemi na severovýchodě Německa platí povinnost držet drůbež na farmách v uzavřených prostorách.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist