https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-norsku-opet-vztycili-ponicenou-skalu-ve-tvaru-penisu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Norsku opět vztyčili poničenou skálu ve tvaru penisu

10.7.2017 04:00 (ČTK)
Poškození skalního výběžku, které skupina výletníků zjistila před dvěma týdny, vyvolalo v Norsku vlnu pobouření. Ve skále se našli navrtané díry a podle odborníků je jasné, že nešlo o náhodu, ale o úmyslný čin. / ilustrační foto
Poškození skalního výběžku, které skupina výletníků zjistila před dvěma týdny, vyvolalo v Norsku vlnu pobouření. Ve skále se našli navrtané díry a podle odborníků je jasné, že nešlo o náhodu, ale o úmyslný čin. / ilustrační foto
Skalní útvar ve tvaru pánského přirození, který nedaleko norského města Stavangeru na konci června odlomili neznámí vandalové, je opět na svém místě. Na obnovu poničené skály přezdívané Trollpikken (Trolí penis) Norové poslali v přepočtu téměř 630.000 Kč, informovala agentura DPA.
 

Poškození skalního výběžku, které skupina výletníků zjistila před dvěma týdny, vyvolalo v Norsku vlnu pobouření. Ve skále se našli navrtané díry a podle odborníků je jasné, že nešlo o náhodu, ale o úmyslný čin.

Na opětovném vztyčení 12 tun těžkého kamenného výčnělku pracovali dělníci čtyři dny. Potřebný materiál - kovové klínce, speciální lepidlo a cement - jim do obtížně přístupného terénu dopravil vrtulník. Na skále se budou moci turisté vyfotit zhruba za týden, kdy by měla být opět plně stabilní.

Na obnovu unikátního skalního výběžku se vybralo mnohem více peněz, než bylo ve skutečnosti potřeba. Zbylé prostředky poslouží k vybudování turistické stezky a informačních tabulí, oznámilo město Eigersund, na jehož území se přírodní zajímavost nachází.

Pachatele vandalského činu policie zatím nevypátrala. V případě, že se to podaří, hrozí jim za trestný čin proti životnímu prostředí až rok vězení.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist