https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-np-ceske-svycarsko-budou-mit-turiste-vyhled-na-vyvratovou-plochu-po-vichrici
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V NP České Švýcarsko budou mít turisté výhled na vývratovou plochu po vichřici

7.5.2022 00:54 | HŘENSKO (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Zdroj | piqsels
V Národním parku České Švýcarsko se letos chystají upravit oblíbený lesní areál Rysí stezka. Areál otevřený v roce 2015 seznamuje návštěvníky s péčí o lesy, druhovou pestrostí i historií. Hlavní novinkou bude zhruba 25 metrů dlouhá lávka, která umožní návštěvníkům vystoupat nad vývratovou plochu, která vznikla po vichřici. ČTK to řekl mluvčí správy národního parku Tomáš Salov.
 

"Odtud bude možné mimo jiné pozorovat samovolnou obnovu lesa," podotkl Salov. Na úpravu současných a tvorbu nových prvků Rysí stezky letos plánuje správa parku vynaložit 1,5 milionu korun. Záměr inovace je nyní ve stadiu výběru dodavatele.

Kvůli tomu, že se procházením areálu turisté seznamují s lesem, bylo podle Salova příhodné vystavět lávku právě v této oblasti. Výletníci uvidí rozdíl v procesu rozkladu spadlých stromů a postupného růstu nových dřevin, pokud se na Rysí stezku vypraví opakovaně. "Je však možné, že za takových osm let lávka obroste mladými stromy," řekl mluvčí.

Správa již vybrala dodavatele, který by měl se stavbou lávky začít začátkem června. "Nejprve provedou přípravné práce a potom se dostanou k montáži zábradlí a další částí," uvedl Salov. S pracemi by měli stavebníci skončit koncem června.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist