https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-okoli-kladenske-elektrarny-padaji-kysele-deste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V okolí kladenské elektrárny padají kyselé deště

24.5.2001 21:04 | KLADNO (ČIA)
Silně kyselé deště postihly obyvatele domků v těsné blízkosti nedávno dokončeného elektrárenského komplexu ECKG v Kladně. Odborná analýza spadu hovoří o velmi koncentrovaných sloučeninách chloru a síry, kterým v posledních dnech podléhají rostliny i nové střešní krytiny.
 

"Sledovaná oblast je často zamlžována kondenzátem z chladící věže blízké elektrárny a kondenzující voda je nejpravděpodobnějším transportním médiem škodlivých látek," uvádí se v odborné zprávě společnosti GeoVision Praha. Její specialisté potvrdili, že nejpravděpodobnějším potenciálním zdrojem kontaminantů jsou technologické procesy elektrárny ECK Generating, vliv dalších zdrojů však nelze vyloučit.

Agresivní spad kromě rostlin vážně poškozuje i střešní krytiny. "Vůbec poprvé řešíme případ, kdy se tašky s 30ti letou zárukou po čtyřech rozpadají," uvedl Milan Holec odpovědný za reklamace společnosti Bramac.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist