https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-orlickych-horach-se-vyskytuje-zver-nakazena-vzteklinou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Orlických horách se vyskytuje zvěř nakažená vzteklinou

6.8.2000 14:10 | RYCHNOV NAD KNĚŽNOU (ČIA)
Další výskyt vztekliny na Rychnovsku zaznamenali v těchto dnech odborníci ze Státního veterinárního ústavu.
 

Lišku s podezřelou plachostí zastřelil minulý týden myslivec ve známem turistickém centru Deštné v Orlických horách. Experti pak onemocnění vzteklinou potvrdili. Jak uvedl ředitel Okresní veterinární správy v Rychnově nad Kněžnou Josef Jansa, myslivci nyní rozmisťují v lesích Orlických hor dva tisíce perorálních vakcín, které mají zastavit šíření nebezpečné nemoci. Odborníci však zatím nemají představu, jaké množství lesních zvířat je nakaženo. Nemocná liška z Deštného v Orlických horách je letos již druhým zaznamenaným případem vztekliny v této oblasti. První byl zaznamenán počátkem července poblíž obce Sněžné. Poslední výskyt onemocnění vzteklinou byl na Rychnovsku zaznamenán před šesti lety.


reklama

 
Pavel Vysloužil

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist