https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ostrave-zdrazi-od-ledna-vodu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ostravě zdraží od ledna vodu

28.11.2000 16:30 | OSTRAVA (ČIA)
Až o 7,4 procenta více budou muset od ledna příštího roku zaplatit ostravské domácnosti. Cena pitné vody pro domácnosti vzroste ze současných 31,40 koruny za metr krychlový (včetně DPH) na 33,73 koruny. Uvedl to obchodní ředitel akciové společnosti Ostravské vodárny a kanalizace (OVaK) Jaromír Vaněk.
 

Podle Vaňka tak od ledna dojde k úplnému vyrovnání cen za vodné a stočné u domácností a ostatních odběratelů, neboť průmyslové podniky a další velcí odběratelé dosud za pitnou vodu v Ostravě platí 33,69 koruny za metr krychlový (včetně DPH). "Podniky a další odběratelé tak zaznamenají meziroční nárůst cen vody jen o 0,1 procenta," dodal Vaněk.

Zdražení vychází podle vysvětlení Vaňka z růstu cen vody nakupované od společnosti Severomoravské vodovody a kanalizace, dále ze zvýšení cen vstupních materiálů a náhradních dílů a zajišťování nezbytných oprav.

OVaK obhospodařuje 1300 kilometrů vodovodní sítě a 880 km kanalizační sítě. Odpadní vodu odvádí od 320 tisíc obyvatel Ostravy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist