https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-ostrave-zprovozni-pet-novych-autobusovych-minilinek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Ostravě zprovozní pět nových autobusových minilinek

2.9.2001 10:55 | OSTRAVA (ČIA)
O pět nových autobusových linek bude od pondělí 3. září bohatší síť městské hromadné dopravy v Ostravě. Jedná se o linky 75, 76, 94, 96 a 97. ČIA o tom informoval dispečer ostravského dopravního podniku Rudolf Pavlovský. Nové autobusy budou podle jeho slov jezdit ve Vítkovicích, Svinově, Petřkovicích a Slezské Ostravě.
 

Ke změnám dochází na základě připomínek jednotlivých ostravských městských obvodů a obcí. Informace o novinkách v dopravě mohou Ostravané získat ve speciálním autobusu, který bude parkovat v různých frekventovaných částech města. Zároveň bude nabízet i nové jízdní řády.

"Jde o malé autobusy, které budou jezdit na doplňkových trasách. Budou se toulat úzkými uličkami, kam by se velký autobus nevešel," dodal Pavlovský. V centru Ostravy již několik let jezdí obdobný minibus (linka 99), zajíždějící až na pěší zónu, který využívají především starší cestující. "Dobře se do nich nastupuje, nejsou totiž tak vysoké jako velké autobusy," říká důchodkyně z Ostravy Eliška Bartková.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist