https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-parbubicich-dluzi-lide-za-odvoz-odpadu-temer-tri-miliony-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Parbubicích dluží lidé za odvoz odpadu téměř tři miliony korun

21.7.2002 11:09 | PARDUBICE (ČIA)
Téměř 10 procent poplatníků dosud neuhradilo poplatek za svoz komunálního odpadu na území města Pardubic, ačkoli tak měli učinit do konce letošního dubna. K 30. červnu tak 8223 osob dlužilo pardubické radnici částku přesahující 2,9 milionu korun. Pro ČIA to uvedl Jaroslav Jonáš z pardubického magistrátu s tím, že na poplatcích bylo zatím vybráno 31,5 milionu korun.
 

"Relativně největší počet neplatičů, a to 10,2 procenta, bydlí v obvodu Pardubice II - Polabiny, nejlépe je na tom obvod Pardubice IV - Pardubičky, kde řádně zaplatilo 95 procent obyvatel," upřesnil Jonáš. Největší částku do městské pokladny však dluží podle něj tzv. vnitřní město, kde žije nejvíce lidí. Zde je evidováno 5232 dlužníků, což představuje 9,6 procenta tamních obyvatel, dlužná částka dosahuje téměř 1,8 milionu korun.

Magistrátní oddělení daní a poplatků v současné době upřesňuje všechny změny, jež nastaly například přestěhováním nebo dlouhodobou nepřítomností poplatníků v místě trvalého bydliště. Poté bude město proti dlužníkům postupovat obvyklým způsobem, který může v krajním případě skončit až soudním řízením.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist