https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-patek-se-kona-vystavu-hub-blanickych-lesu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V pátek se koná výstavu hub blanických lesů

25.10.2016 14:44 | PRAHA (Ekolist.cz)
Návštěvníci budou moci zhlédnout různé druhy běžných i vzácných druhů hub nasbíraných v okolních lesích.
Návštěvníci budou moci zhlédnout různé druhy běžných i vzácných druhů hub nasbíraných v okolních lesích.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V pořadí již 8. ročník výstavy hub se bude konat v pátek 28. října 2016 od 10 do 16 hodin, tentokrát v Domě přírody Blaníku u Kondrace. Návštěvnické středisko Dům přírody Blaníku se nachází na úpatí Velkého Blaníku asi 1,5 km nad Kondrací směrem na Křížov.
 

Návštěvníci budou moci zhlédnout různé druhy běžných i vzácných druhů hub nasbíraných v okolních lesích. Po dobu trvání výstavy bude přítomen mykolog Pavel Moran, který návštěvníkům podá výklad o houbách, jejich výskytu, sběru a případné jedovatosti. Pavel Moran také zájemcům určí přinesené druhy hub a zodpoví nejrůznější mykologické dotazy.

Své nálezy (neokrájené a neočištěné) můžete přinést k Domu přírody Blaníku ve čtvrtek 27.10. nebo přímo na výstavu. Akci pořádá AOPK ČR, regionální pracoviště Střední Čechy – Správa CHKO Blaník a Český svaz ochránců přírody Vlašim.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist