https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-plzenskem-borskem-parku-je-nove-hriste-s-fyzikalnimi-hernimi-prvky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V plzeňském Borském parku je nové hřiště s fyzikálními herními prvky

25.8.2023 22:35 | PLZEŇ (ČTK)
Nové hřiště s fyzikálními herními prvky dokončila Plzeň ve svém Borském parku. V největším městském parku přibylo šest zastavení, kde si mohou děti i dospělí vyzkoušet jevy například z oboru optiky či akustiky v souvislosti s dalšími fyzikálními ději a veličinami jako je práce, síla a podobně. U každého prvku je informační cedule s popisem prvku a správným použitím, aby daný fyzikální jev fungoval, řekl ČTK primátorův náměstek Aleš Tolar (STAN).
 

Lidé si mohou vyzkoušet rotační a přesýpací disky, akustická zrcadla a větrné pumpy. Jsou umístěné podél okružní stezky v Borském parku. "Podobné edukační prvky na území města dosud nebyly. Borský park, který je díky udržované zeleni a upraveným cestám oblíbeným cílem procházek, jsme chtěli oživit něčím neobvyklým. Věřím, že si fyzikální hřiště, které nejen baví, ale i vzdělává, najde mnoho příznivců," uvedl Tolar.

Stavba začala počátkem června, o měsíc později byla stanoviště hotová. Město ze svého rozpočtu zaplatilo 1,172 milionu korun včetně DPH, doplnila Lucie Davídková z městské organizace Správa veřejného statku města Plzně.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist