https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-plzni-bude-prvni-bezobalovy-trh.ukaze-jak-omezit-plytvani
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Plzni bude první bezobalový trh. Ukáže, jak omezit plýtvání

28.9.2019 00:33 | PLZEŇ (ČTK)
Dvacítka malých firem představí své produkty na prvním bezodpadovém trhu v Plzeňském kraji, který bude v neděli 29. září v DEPO2015 v Plzni. / Ilustrační foto
Dvacítka malých firem představí své produkty na prvním bezodpadovém trhu v Plzeňském kraji, který bude v neděli 29. září v DEPO2015 v Plzni. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Anna Šolcová / Bezobalu
Dvacítka malých firem představí své produkty na prvním bezodpadovém trhu v Plzeňském kraji, který bude v neděli 29. září v DEPO2015 v Plzni. Nabídne bezobalové nakupování, tvůrčí dílny a inspiraci pro šetrnou domácnost. Většina vystavovatelů bude z Plzeňského kraje, ale přijedou i firmy z jiných regionů. Cílem akce je ukázat, jak lze jednoduše omezit spotřebu jednorázových obalů a plýtvání, řekla ve středu Štěpánka Podlešáková, organizátorka akce. Vstup je zdarma.
 

"Chceme umožnit prodávat i kupovat bezobalově. Zákazníci si odnesou zboží ve vlastních, zálohovaných nebo vratných obalech a nádobách. Minimalizují vznik zbytečného odpadu," uvedla. Prodejci, kteří jsou téměř všichni prvovýrobci, přivezou z velké části vlastní produkty. Firma Holky bez silikonů budou nabízet suroviny pro výrobu drogérie, Vigvam design textilní doplňky do dětských pokojů, PlanetA oblečení ze zbytků látek, Listopadky šperky z PET lahví a Bemagro mléko, jogurty a zákysy v zálohovaných lahvích.

Díky aktivitě organizátorů a prodejců vzniká plzeňská platforma "beztrh" zaměřená na prevenci vzniku odpadu a zodpovědné nakládání s materiály formou podpory ekologicky šetrného prodeje lokálních produktů. "Zatím plánujeme akce jedenkrát za půl roku. Rádi bychom se dále rozšířili a vytvořili prodejní online platformu," uvedla.

Akce začne v 10:00 a potrvá do 18:00.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Václav Prokš
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist