https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-plzni-budou-cykliste-s-koly-jen-pochodovat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Plzni budou cyklisté s koly jen pochodovat

5.6.2000 12:30 | PRAHA (EkoList)
Na absurditu současné situace cyklistických stezek v Plzni chtějí poukázat Děti Země ve středu 7. června. "Původně jsme plánovali cyklistickou jízdu, ale nakonec to bude pochod," řekl dnes mluvčí plzeňských Dětí Země Jan Rovenský.
 

V Plzni totiž Magistrát vytipoval vhodné trasy cyklistických stezek (například Americká třída, Papírnická ulice, ulice U Trati), ovšem policie je dosud neoznačila řádným dopravním značením. "To znamená že po cyklostezkách v Plzni je zakázáno jezdit na bicyklu," říká Rovenský. Řádně ohlášený happening povolil magistrát pod podmínkou, že účastníci svá kola po vedou, což Děti Země hodlají splnit. "Ukáže se tak hezky v praxi, jak je celá situace absurdní," dodal Jan Rovenský.

Akce podle Jana Rovenského není nijak uzavřená a připojit se k ní může každý, kdo, podle Rovenského slov, souhlasí s názorem, že cyklistická stezka má být především pro cyklisty.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist