https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-plzni-od-ledna-vyrazne-zdrazi-jizdne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Plzni od ledna výrazně zdraží jízdné

24.10.2003 13:05 | PLZEŇ (ČIA)
V průměru o 30 procent zvýší od ledna příštího roku Dopravní podniky města Plzně (PMDP) cenu všech druhů jízdného. Současný tarif v systému integrované dopravy Plzeňska platí dva roky a z hlediska výnosů už nepokrývá plánované příjmy tržeb. Odhadovaný přínos po zvýšení jízdného činí 50 milionů korun ročně. Dnes to na tiskové konferenci v Plzni uvedl náměstek primátora a předseda představenstva PMDP Miroslav Kalous.
 

"Plzeň přispívá ze svého rozpočtu PMDP ročně částkou 540 milionů korun. Potřebný objem prostředků je ale několikanásobně vyšší vzhledem k vnitřnímu dluhu společnosti v oblasti majetku ve výši 2,5 miliardy korun. V současné době lze předvídat u výdajové stránky rozpočtu města, že Plzeň nebude moci do budoucna zvyšovat výdaje spojené s poskytováním hromadné dopravy," vysvětlil Kalous.

Tarif pro jednotlivé jízdné činí osm korun, od příštího roku se zvýší na 12 korun, tedy o polovinu. V případě měsíční jízdenky dojde ke zvýšení z 270 na 350 korun, u ročního předplatného z 2380 na 3100 korun.

PMDP jsou stoprocentním majetkem města Plzně. V loňském roce společnost zaměstnávala 1146 lidí. Společnost loni vykázala zisk 6,253 milionu korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist