https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-plzni-projednaji-kontroverzni-stavbu-penny-marketu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Plzni projednají kontroverzní stavbu Penny marketu

6.11.2001 11:48 | PLZEŇ (ČIA)
Kontroverzním projektem Penny marketu, který má vyrůst ve vnitrobloku domů v plzeňské čtvrti Bory, se začnou zabývat městští zastupitelé i vedení radnice třetího obvodu, na jehož území má prodejna vyrůst. Podnět k prošetření sporného projektu dal plzeňský primátor Jiří Šneberger.
 

Starostka třetího obvodu Jaroslava Maříková potvrdila, že se o stavbu začala zajímat poté, co zjistila, že neodpovídá původnímu projektu, se kterým kdysi radní obvodu souhlasili. Obchodní centrum má nyní vyrůst nejen na soukromých, ale i městských pozemcích. Jak uvedla, je přesvědčena o tom, že se o změně nejednalo na úrovni obvodu, a pravděpodobně ani na úrovni města. "Navíc si myslím, že Penny market na daném místě není nejšťastnějším řešením," dodala Maříková.

Ředitel investorské firmy Intercora Ivan Hlaváček vidí přínos obchodního centra v jeho dostupnosti pro starší lidí a ve vzniku parkoviště. Navíc zdůraznil, že stavbu povolil stavebně-správní odbor magistrátu.

Proti stavbě dalšího Penny marketu v Plzni protestuje ekologická iniciativa Děti Země i část obyvatel z okolí vnitrobloku, kde má objekt vyrůst. Obávají se především větší hlukové zátěže ve frekventované oblasti.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist