https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-podkrusnohori-vznikne-cesko-sasky-dopravni-okruh
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Podkrušnohoří vznikne česko-saský dopravní okruh

17.3.2003 18:23 | MOST (ČIA)
Vytvořením společného česko-saského dopravního okruhu a propojením dopravy mezi sousedními zeměmi se dnes zabývala mezinárodní konference v Mostě. Její garant a místopředseda Hospodářského výboru Parlamentu České republiky Oldřich Vojíř ČIA řekl, že nový dopravní okruh by měl propojit zejména města Chemnitz a Freiberg v Sasku s Mostem, Chomutovem a Teplicemi v České republice.
 

Projekt dopravního okruhu je podle Vojíře v počáteční fázi. Připojit se k němu mohou všichni dopravci na české i německé straně. Podle Vojíře má navrhovaný systém výrazně zlepšit dopravní obslužnost v Podkrušnohoří. Má napomoci k dosažení větší mobility lidí při cestě za prací s výhledem blízkého vstupu České republiky do Evropské unie. Okruh by měl také přispět k lepší spolupráci českých a saských podnikatelských subjektů. Finanční náklady na projekt dopravního okruhu zatím nebyly konkrétně vyčísleny. Má se ale jednat o spojené investice českých a německých dopravců s využitím zdrojů evropských strukturálních fondů.

Dnešní mostecká konference se rovněž zabývala propojením navrhovaného česko-saského dopravního okruhu na budoucí mezinárodní dálnici D8 z Prahy do Drážďan a rychlostní komunikaci R7 z Prahy do Chomutova a Chemnitz. Obě páteřní komunikace mají být propojeny plánovanou silnicí R13, spojující Ústí nad Labem, Teplice, Most a Chomutov s Karlovarským krajem.

Vojíř v této souvislosti zdůraznil, že současná dopravní infrastruktura v Ústeckém kraji je nevyhovující, což odrazuje mnohé investory. Posledním příkladem bylo odstoupení francouzského konsorcia PSA Peugeot od průmyslové zóny v Žatci kvůli nedořešené dostavbě silnice R7.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist