https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-podoubravi-diky-dotaci-vznikla-nova-cyklotrasa
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Podoubraví díky dotaci vznikla nová cyklotrasa

26.7.2001 08:45 | RADOSTÍN (ČIA)
Dalších 52 kilometrů cyklostezky budou mít k dispozici cyklisté na Vysočině. Nově zbudovaná regionální cyklotrasa č. 5127 Radostín - Golčův Jeníkov vznikla v mikroregionu Podoubraví. "Je potřeba tento region propagovat, protože jeho příroda a obyvatelé si to zaslouží," uvedl pro ČIA starosta Libice nad Doubravou a předseda Svazku obcí Poddoubraví Jaroslav Saidl.
 

O vybudování stezky se za zasloužily obce patřící do tohoto svazku. Náklady na zřízení cyklotrasy dosáhly celkem 1,15 milionu korun, přitom 770 tisíc pokryla státní dotace z programu obnovy venkova. "Bez ní by nebyla šance cyklotrasu realizovat", informoval Saidl. Cyklotrasa vede z Radostína, výchozího místa do CHKO Žďárské vrchy u Krucemburku, přes Ždírec nad Doubravou územím Žďárských Vrchů a dále turisticky atraktivní oblastí kolem horního toku řeky Doubravky, přes území a částečně i jižním podhůřím CHKO Železné hory do Golčova Jeníkova, výchozího místa do regionu Čáslavska.

Nová cyklotrasa využívá komunikace III. třídy, místní a účelové vozovky a samostatně vybudované cyklistické stezky, tedy místa vhodná z hlediska bezpečnosti a plynulosti silničního provozu cyklistů. Výchozí, koncová a turisticky zajímavá místa jsou viditelně označena informačními tabulemi, na cca 52 km nechybí šest zajímavě vybavených stanovišť a 10 "piknik" míst. Regionální cyklotrasa je vybudována v návaznosti na síť nadregionálních a dálkových cyklotras na území České republiky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist