https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-posazavi-otevrou-v-sobotu-novou-cyklotrasu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Posázaví otevřou v sobotu novou cyklotrasu

8.6.2001 21:04 | ŽĎÁR NAD SÁZAVOU (ČIA)
Cyklotrasa vedoucí ze Žďáru nad Sázavou do Davle bude slavnostně otevřena v sobotu 23. června. Trasu 250 kilometrů dlouhou spravuje Sdružení obcí Posázaví. Sdružení obdrželo 750 tisíc korun dotaci z programu rozvoje venkova, ze kterého opravilo jednotlivé úseky cesty, mostky a pořídilo turistické značky. Informovala o tom místostarostka Žďáru nad Sázavou Dagmar Zvěřinová.
 

Po otevření bude po celé trase v prodeji turistická mapa, která kromě vyznačené trasy obsahuje i legendu k jednotlivým kulturním, architektonickým a přírodním zajímavostem na trase vedoucí malebnou krajinou jedné z nejznámějších řek v Česku. Zatím mapa neobsahuje podnikatelské aktivity - restaurace, ubytování a služby při cestě, ty budou k dispozici až v příští turistické sezóně.

Ve Sdružení obcí Posázaví, které vzniklo v roce 1998, je zatím registrováno asi 30 členů. K zakládajícím členům patří Žďár nad Sázavou, Havlíčkův Brod, Ledeč nad Sázavou, Zruč nad Sázavou a Týnec nad Sázavou. Každý člen hradí poplatek dvě koruny za obyvatele. "I obyvatelé obcí si již uvědomili, že mohou cyklostezky využít k podnikání doma na venkově - privátní ubytování či provozování místního pohostinství celodenně," konstatoval starosta Žďáru nad Sázavou Jaromír Brychta.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist