https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-postrelmove-budou-hledat-dodavatele-obchvatu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Postřelmově budou hledat dodavatele obchvatu

5.9.2002 16:20 | POSTŘELMOV (ČIA)
Zhruba půl miliardy korun bude stát silniční obchvat Postřelmova na Šumpersku. Na stavbu čtyřkilometrového úseku, který se později napojí na rychlostní komunikaci Mohelnice - Šumperk - hraniční přechod Mikulovice, bude v nejbližší době vypsáno mezinárodní výběrové řízení.
 

"Mezinárodní tendr musí olomoucké ředitelství silnic vypsat z toho důvodu, že projekt bude zčásti financován z prostředků Evropské investiční banky," uvedl dnes pro ČIA postřelmovský starosta Jan Kubíček. Podle optimistických odhadů se má se stavbou začít ještě letos, dokončena má být do konce roku 2004.

"Všichni doufají, že se opravdu začne stavět ještě do konce letošního roku, já ale takový optimista nejsem. Mohou například nastat komplikace při tendru, a tak odhaduji zahájení stavby na jaro příštího roku," řekl starosta, podle něhož nová komunikace vytvoří kolem Postřelmova velký oblouk se čtyřmi dopravními pruhy. Vedle svého hlavního určení bude přitom obchvat současně sloužit také jako protipovodňová hráz.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist