https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-byl-vyhlasen-prvni-povodnovy-stupen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze byl vyhlášen první povodňový stupeň

3.1.2003 15:54 | PRAHA (ČIA)
První stupeň povodňové aktivity platí od dnešního odpoledne na území hlavního města Prahy. Pokud bude podle předpovědi vodohospodářů voda dále stoupat, bude v Praze vyhlášen druhý povodňový stupeň, který znamená stav pohotovosti. Informovalo o tom Povodí Vltavy.
 

Druhý povodňový stupeň se vyhlašuje při průtoku vody tisíc metrů kubických za vteřinu. V tomto případě zasedá povodňová komise. Třetí stupeň nastává při zvýšení průtoku na 1500 metrů krychlových za sekundu a pro tuto situaci je přesně stanoven plán opatření.

Pražský magistrát kvůli stoupající hladině Vltavy už vyklidil a uzavřel náplavky, aby tam nemohly zajíždět automobily. Od čtvrtečního odpoledne nesmějí po Vltavě jezdit lodě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist