https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-plati-vystraha-nebezpeci-pozaru-nevypoustejte-letajici-prani-a-nerozdelavajte-ohne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze platí výstraha nebezpečí požáru. Nevypouštějte lampiony štěstí a nerozdělávajte ohně

24.7.2018 09:20 | PRAHA (Ekolist.cz)
Teď chrastí raději nepalte. Platí výstraha.
Teď chrastí raději nepalte. Platí výstraha.
Český hydrometeorologický ústav vydal v pondělí 23.7. výstrahu „nebezpečí požáru“. Pro území hlavního města Prahy nastává doba zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Nařízení hl. m. Prahy stanovuje, která místa jsou riziková a jaké činnosti jsou v těchto místech zakázány. Omezení platí, dokud nebude odvolána výstraha Českého hydrometeorologického ústavu. Informuje o tom pražský magistrát.
 

Co se podle magistrátního nařízení nyní nesmí? Rozdělávání nebo udržovaní otevřeného ohně (například pálení klestu a kůry, spalování hořlavých látek na volném prostranství), kouření (s výjimkou elektronických cigaret), používání pyrotechnických výrobků, používání jiných zdrojů zapálení, například létající přání, lampiony štěstí, pochodně nebo odhazování hořících nebo doutnajících předmětů. Zákaz ale také platí pro jízdy parních lokomotiv, pokud nejsou zajištěna bezpečnostní opatření k zamezení vzniku požáru. A také se nesmí spotřebovávat voda ze zdroje pro hašení požárů k jiným účelům než k hašení.

Zákaz neplatí všude, jen na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru. Patří sem lesní porosty a jejich okolí do vzdálenosti 50 m od jeho okraje, lesoparky, parky, zahrady a další porosty umožňující vznik a šíření požáru, sklady sena, slámy a jejich okolí do vzdálenosti 50 m od jejich okraje, plochy zemědělských kultur, které jsou svým rostlinným charakterem schopny vznícení a šíření požáru.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist