https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-se-rozbehlo-kongresove-deni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze se rozběhlo kongresové dění

19.9.2000 12:00 | PRAHA (EkoList)
První "pracovní den" bankéřů a finančníků, kteří se do Prahy sjeli u příležitosti 55. Výročních zasedání MMF a SSB, dnes začal. S ním také dosáhne asi tak na dva týdny svého maxima i "pracovní horečka" novinářů, reportérů, analytiků a pozorovatelů.
 

Napilno už má pochopitelně i policie. Ke Kongresovému centru se ze stanice metra Vyšehrad, pokud tam zrovna nebydlíte, dostanete jen s kartičkou účastníka výročních zasedání, s novinářskou akreditací nebo na zvláštní povolení.

Celé kongresové dění začalo zveřejněním Světového hospodářského výhledu (World Economic Outlook), jde o 283 stran dlouho zprávu, která je rozčleněna do 4 kapitol: Budoucnost globální ekonomiky, Aktuální problémy ve světové ekonomice, Transformace: Zkušenosti a jednotlivé politiky a Začleňování transformujících se ekonomik do Evropské unie. Celou zprávu pak na tiskové konferenci v Kongresovém centru komentoval hlavní ekonom MMF Michael Mussa. Výhled předpokládá, že světová ekonomika letos poroste o 4,7 procenta, a to zejména díky pokračujícímu růstu ekonomiky Spojených států, probuzení se japonského hospodářství, hospodářského boomu v Evropě i díky vzrůstu transformujících se ekonomik.

Michael Mussa přiznal, že velkým problémem pro MMF je slabé euro, a to zejména proto, že ovlivňuje ostatní měny, a dále zpochybnil účinnost zásahu ze strany MMF v tomto případě.


reklama

 
Michael Polák

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist