https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-se-skolili-dalsi-clenove-obcanskych-hlidek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze se školili další členové občanských hlídek

18.9.2000 14:40 | PRAHA (ČIA)
Na monitorování a dokumentaci očekávaných demonstrací odpůrců globalizace v souvislosti s nadcházejícím výročním zasedáním Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB) se má podílet přibližně stovka členů Občanských právní hlídek (OPH). Ti budou snadno k rozeznání díky svým tyrkysovým kombinézám a výraznému označení.
 

O tomto víkendu se v Praze školilo dalších třicet zájemců o členství v OPH. Podle koordinátora Marka Veselého je cílem práce OPH rovněž preventivně bránit zbytečné eskalaci násilí, a to zejména ze strany některých policistů. To ale v žádném případě neznamená, že členové OPH budou jednoznačně stát na straně demonstrantů. "Chceme monitorovat skutečný průběh demonstrací a tyto své poznatky poskytnout třeba i tisku, který by o průběhu demonstrací informoval jen jednostranně," říká Veselý. V době zasedání budou hlídky sídlit v budově Linhartovy nadace ve Školské ulici v Praze 1. OPH se rovněž dohodly s policií na zřízení přímé telefonní linky, která by jednak byla možností, jak upozornit řídící centrálu policie na kritickou situaci či na nezákonné jednání policistů. Zároveň by toto spojení mělo sloužit k předávání informací od policie o zadržovaných osobách tak, aby mohli být vyrozuměni jejich rodinní příslušníci nebo právní zástupci.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist