https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-skoncilo-9-ekonomicke-forum-obse
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze skončilo 9. ekonomické fórum OBSE

18.5.2001 16:42 | PRAHA (ČIA)
O hospodářské politice, transparentnosti, veřejných institucích a právním zázemí jednalo do dnešního dne 55 členských zemí Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE) na 9. ekonomickém fóru v Praze. Na tiskové konferenci po ukončení fóra, které bylo zahájeno v úterý 15. května, to uvedl jeho předseda Daniel Daianu.
 

OBSE podle Daiana sjednocuje tři hlavní proudy, kterými jsou rozměr ekonomický, rozměr politický a rozměr lidský. Tyto tři kategorie však souvisejí i s jinými obory, například s životním prostředím. "Vzhledem ke svým základům a cílům může OBSE přinést velké hodnoty," uvedl Daianu.

Ekonomická fóra přijímají ve svém závěru doporučení pro následnou činnost OBSE a hlavní náplní jejich činnosti jsou mise v konfliktních oblastech členských zemí. V čele delegace, která zastupovala Českou republiku, byl náměstek ministra zahraničí Martin Palouš.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist