https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-zacala-konference-o-automobilech-ve-mestech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze začala konference o automobilech ve městech

17.3.2003 10:12 | PRAHA (ČIA)
Více než 70 lidí z celé Evropy i zámoří, kteří propagují alternativy k automobilismu a ke "kultuře" s automobilismem spojené, se sjelo na konferenci Za města bez aut III, která začala dnes v Praze v Toulcově dvoře. Hlavními tématy jednání jsou například výměna zkušeností s prosazováním alternativního rozvoje měst, snížení automobilové dopravy či tvorba strategií k dosažení lepší situace ve městech. ČIA to oznámili zástupci pořadatelské organizace Car Busters.
 

Na programu se vystřídají prezentace s diskusemi, Car Busters chce také získat připomínky a návrhy ke svým projektům. Pro veřejnost je připraven Veřejný den s prezentacemi zahraničních odborníků i českých neziskových organizací. Mezi další doprovodné akce bude patřit promítání videofilmů o dopravním aktivismu nebo účast na pražské cyklojízdě.

Letošní konference v Praze je již třetí v pořadí. Poprvé se sešli zástupci mezinárodního hnutí Car Busters na konferenci Towards Car Free Cities (Za města bez aut) v roce 1997 ve francouzském Lyonu. Projekt Car Busters pak vznikl, aby myšlenky a energii nahromaděné během konference šířil dál. Za úkol si dává pomáhat propojovat, budovat a udržovat mezinárodní hnutí za život bez aut.

Pro veřejnost je určen Veřejný den konference, který bude v úterý 18. března od 11:00 do 17:00 hodin hostit kino Aero v Praze 3. Zahraniční odborníci se budou zabývat například otázkami zda bude Praha v budoucnosti přeplněná a špinavá, nebo zdravá a zelená. Multimediální prezentace osvětlí, jak snížit potřebu automobilové dopravy a jak do našich měst integrovat lidský rozměr, spíše než následovat neúspěšný americký model závislosti na naftě, budování sítě dálnic a měst bez života.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist