https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-praze-zbyva-dokoncit-220-kilometru-cyklotras
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Praze zbývá dokončit 220 kilometrů cyklotras

18.12.2001 18:23 | PRAHA (ČIA)
Zhruba 200 milionů korun chybí pro zrealizování a dokončení základního systému cyklistických komunikací na území hlavního města. Rozpočet Prahy na příští rok totiž na realizaci a projektovou přípravu cyklistických stezek počítá s částkou pouze 10,7 milionu korun. V Praze zbývá dokončit ještě 220 km cyklotras. Jak na dnešní tiskové konferenci uvedl náměstek primátora Martin Hejl, výše skutečných finančních nákladů je však závislá na vybavení tras, kdy mohou být vybaveny například jen dopravním značením. Určité úseky však mohou být budovány jako samostatné komunikace pro cyklisty.
 

K realizaci je připravováno zhruba osm cyklotras, jednou z nich je například Petrovice-Křeslice-Újezd. V plánu je také cyklistická trasa od stanice metra Kačerov s napojením na trasu Braník-Roztyly a s pokračováním na sídliště Krč. V současné době je v provozu 180 kilometrů cyklistických tras. Z toho je 60 kilometrů vedeno po komunikacích bez automobilové dopravy společně s pěším provozem. Většina těchto tras je již nově opatřena informačním směrovým značením.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist