https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prazske-zoo-dnes-probehlo-setkani-jejich-sponzoru-a-pratel
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřV pražské zoo dnes proběhlo setkání jejích sponzorů a přátel

8.12.2001 16:12 | PRAHA (EkoList)
V pražské zoologické zahradě dnes proběhla akce s názvem "Vánoční setkání sponzorů a přátel Zoo Praha". Sešli se zde sponzoři, jednotlivci i firmy, kteří svoji podporu zoologické zahradě vyjádřili finančně. "Vy, co tu dnes s námi jste, nejste pro nás jen obyčejní návštěvníci, kteří sem chodí na běžné prohlídky, a já vám za to chci poděkovat," zdůraznil několikrát ředitel Zoo Praha Petr Fejk.
 

Z asi 150 pozvaných sponzorů byl vylosován jeden , který měl možnost se projet spolu s ředitelem na slonici Gulap až k pavilonu kočkovitých šelem, kde byl přichystán další program. U vánočního stromku zazněla asijská a africká hudba, ale i české vánoční koledy. Přichystáno bylo i občerstvení a propagační materiály.

Počet příznivců pražské zoo, kteří svůj zájem vyjadřují dary finančními i nefinančními, již několik let roste. Na chov zvířat přispělo v letošním roce 751 jednotlivců částkou 1 081 308,- Kč. Přispěla také téměř stovka škol a 147 firem a společností. Celkem pražská zoologická zahrada získala v letošním roce od svých sponzorů částku 7 milionů korun. Každý kdo chce pomoci zoologické zahradě a vyjádřit své sympatie určitému zvířeti, má dvě základní možnosti. Může se stát sponzorem a podle svých možností přispět na chov určitého druhu živočicha či na nějaký konkrétní projekt v zoo, nebo se stane tzv. adoptivním rodičem, což znamená, že uhradí částku dle ceníku. Sponzory pražské zoo se stávají jednotlivci i firmy. Statutu hlavního sponzora využily v roce 2001 čtyři společnosti: Coroli, Česká spořitelna, Renault a Coca-cola.

Ředitel Zoo Praha PhDr. Petr Fejk
Návštěvníci měli možnost si zblízka prohlédnout slonice Gulap a Shanti. Ředitel 'seznamuje' slony s dětmi. Ředitel 'seznamuje' slony s dětmi. Vylosovaný šťastlivec měl možnost se projet spolu s Fejkem na jedné ze slonic.
V pavilonu kočkovitých šelem zazněla asijská hudba. Umělcům se dostalo příznivého ohlasu. Soubor hudebníků z Afriky. Hudebníci hráli tradiční africké rytmy. Vchod do pavilonu kočkovitých šelem.

Foto: Jan Šatoplet/EkoList

Zoologická zahrada prochází v současné době velkou rekonstrukcí. Změn se dočkaly gorily a žirafy v podobě vybudování nového pavilonu, dále papoušci nebo třeba nosálové.

Informační tabule u nově vybudovaného Pavilonu goril.
Jeden ze zástupců největšího primáta na světě - Gorila nížinná. Prostor kolem venkovního výběhu.
V zimě je venkovní výběh pro gorily prázdný.

Foto: Jan Šatoplet/EkoList


reklama

 
Jan Šatoplet

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist