https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prazske-zoo-mohou-dnes-a-v-nedeli-lide-ochutnat-hmyzi-speciality
reklama
reklama
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V pražské zoo mohou tento víkend lidé ochutnat hmyzí speciality

20.7.2024 21:10 | PRAHA (ČTK)
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
V pražské zoologické zahradě mohou návštěvníci tento víkend ochutnat nejrůznější hmyzí speciality. Součástí víkendového hmyzího festivalu je i krmení hmyzožravých zvířat. Tradiční akce má lidem představit hmyzožravá zvířata, ale také ukázat hmyz jako alternativní zdroj potravy.
 
Návštěvníci mohou mezi 10:00 a 16:00 na terase Vzdělávacího centra ochutnat například cvrčka na česneku, saranče v banánovém těstíčku, moučného červíka s jablky nebo hmyzí špíz.

Zájemci mohou také zhlédnout speciální komentovaná krmení hmyzožravých zvířat. Po oba dny je program krmení stejný, lidé uvidí například krmení plazů, surikat či mravenečníků. Součástí akce jsou herní stanoviště pro děti, návštěvníci si také mohou zakoupit hotové potraviny z hmyzu.

Akce se v pražské zoo koná tradičně v polovině července. "Chceme na ní představit hmyzožravá zvířata, která v Zoo Praha chováme," řekl ČTK mluvčí zahrady Filip Mašek. Víkend hmyzožravců je podle něj mezi návštěvníky oblíbený. Cílem akce je představit hmyz jako alternativní potravu pro lidi. "S ohledem na rostoucí populaci je třeba pátrat po alternativních zdrojích potravy, vedle mořských řas to může být právě hmyz nebo členovci," uvedl mluvčí.

Hmyz je podle Maška ekologicky poměrně šetrný druh potravy. "Na jeden kilogram hmyzu člověk spotřebuje zhruba 1,5 až dva litry vody, pro srovnání, například na hovězí maso spotřebuje stokrát tolik," poznamenal. Právě s ohledem na šetrnost vůči planetě se podle něj zoologická zahrada rozhodla lidem téma pravidelně představovat.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist