https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prazske-zoo-se-narodila-2-mladata-dvojzoborozce-nosorozciho
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V pražské zoo se narodila 2 mláďata dvojzoborožce nosorožčího

20.7.2017 01:50 | PRAHA (ČTK)
Zoo Praha se dočkala dvou mláďat dvojzoborožce nosorožčího (na obrázku). Dvojzoborožec nosorožčí je největším stromovým zoborožcem a aktuálně ho chová 20 zoologických zahrad a ptačích parků v Evropě.
Zoo Praha se dočkala dvou mláďat dvojzoborožce nosorožčího (na obrázku). Dvojzoborožec nosorožčí je největším stromovým zoborožcem a aktuálně ho chová 20 zoologických zahrad a ptačích parků v Evropě.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Hamerník / Zoo Praha
Pražská zoologická zahrada odchovala ptáčata dvojzoborožce nosorožčího a kakadua palmového. Narozená dvojčata dvojzoborožců jsou současně prvními mláďaty tohoto vzácného ptáka v Evropě od roku 2015 a mládě kakadua palmového je prvním přirozeně odchovaných v rámci Unie českých a slovenských zoo. Sdělili zástupci zoo.
 

Dvojzoborožec nosorožčí je největším stromovým zoborožcem a aktuálně ho chová 20 zoologických zahrad a ptačích parků v Evropě. Dvojzoborožčí samice Markéta, kterou chová pražská zoo, je pak jedinou samicí, která odchovává potomky v posledních třech letech a co do jejich počtu je evropskou rekordmankou. Dvě nová mláďata jsou jejím devátým a desátým potomkem, uvedla pražská zoo. Návštěvníci je již nyní mohou vidět v jejich expozici v dolní části zoo.

Přírůstku se dočkal také chovný pár kakadua palmového. Antracitově černé kakaduy palmové, které charakterizuje i jejich bohatá chocholka, chová pražská zahrada od roku 1995. Zoo uvedla, že přírůstek jejího nynějšího chovného páru bude podle velikosti a zbarvení samičkou. Po osamostatnění bude papoušek obývat Rákosův pavilon, dvojčata dvojzoborožce mohou lidé už nyní vidět v dolní části zoo.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist