https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prazske-zoo-se-o-vikendu-krtilo
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

fotogalerie uvnitřV pražské zoo se o víkendu křtilo

3.6.2002 14:56 | PRAHA (EkoList)
Pražská zoologická zahrada si na uplynulý víkend připravila pro svoje nejmenší návštěvníky tradiční oslavu Dne dětí. Po oba dva dny byl pro ně vstup zdarma a od 10 do 16 hodin byl připraven program v dětském areálu.
 

V sobotu bylo symbolicky pokřtěno mládě loriho štíhlého, v neděli pak, trojnásobným mistrem světa v desetiboji Tomášem Dvořákem, čtyři mláďata soba. Křtu mláďete antilopy bongo se ujal bývalý úspěšný reprezentant v hodu diskem Imrich Bugár a kmotrou volavčíka člunozubého se stala mistryně světa ve sportovním aerobiku Olga Šípková. Starosta obce Nosálov pak v neděli za její asistence slavnostně otevřel novou expozici nosálů.

Původně plánovaný křest vlčat neproběhl. "Nepodařilo se nám je z brlohu vůbec vylákat," komentoval s úsměvem na rtech tuto skutečnost ředitel Zoo Praha Petr Fejk. Zoologická zahrada prochází v současné době rozsáhlou rekonstrukcí. Nejzajímavějším projektem je výstavba pavilonu Indonézská džungle, kde najdou svůj domov opice, plazi i ptáci. Jeho dokončení je naplánováno na rok 2003.

antilopa bongo nosálové jsou velmi pohybliví antilopy mají ke svému životu v zoo dostatek prostoru
čerstvě vypuštění sobi do výběhu nosál matka vlčích mláďat
ředitel Fejk v rozhovoru s Tomášem Dvořákem
všichni patroni mláďat obdrželi poukázky na celoroční vstup do zoo zdarma
Imrich Bugár se svojí dcerou
Olga Šípková přeje mladému volavčíkovi ošetřovatel musel vystrašené mládě krotit expozici nosálů přijel otevřít starosta nosálova Miloš Stejskal

Foto: Jan Šatoplet/EkoList


reklama

 
Jan Šatoplet

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist