https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prazske-zoologicke-zahrade-cekal-dnes-na-nektera-zvirata-led-k-ochlazeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V pražské zoologické zahradě čekal dnes na některá zvířata led k ochlazení

30.7.2024 22:02 | PRAHA (ČTK)
Dávat zvířatům led si zoo vyzkoušela poprvé loni. Letos akci poprvé uspořádala na začátku července a při vysokých teplotách ji chce opakovat.
Dávat zvířatům led si zoo vyzkoušela poprvé loni. Letos akci poprvé uspořádala na začátku července a při vysokých teplotách ji chce opakovat.
Foto | Petr Hamerník / Zoo Praha
Pražská zoologická zahrada dala dnes některým zvířatům opět led k ochlazení při vysokých letních teplotách. Ledové kostky byly poprvé připraveny pro koně Převalského nebo tygry ussurijští a znovu pro lední medvědy, kapybary a zubry, informoval mluvčí Zoo Praha Filip Mašek.
 
Dávat zvířatům led si zoo vyzkoušela poprvé loni. Letos akci poprvé uspořádala na začátku července a při vysokých teplotách ji chce opakovat. Na dnešek měla zahrada podle Maška připraveno dohromady deset tun ledových kostek. "Deset tun ledu příjemně ochladí mikroklima areálu," uvedl mluvčí. Led nabízí trojská zahrada na několika místech i návštěvníkům.

Poprvé dnes dostali ledové kostky koně Převalského, tygři ussurijští či jeleni bělohubí. Znovu si studený prvek, který slouží ke zpestření života zvířat žijících v zajetí, užili lední medvědi, papoušci nestoři kea, kapybary, bizoni, zubři nebo takini indičtí.

"Zatímco medvědi si o chladivý pelech s nadšením drbou své kožichy, nestoři kea, jedni z nejinteligentnějších papoušků na světě, kostky ledu zase se zaujetím zkoumají, pohazují si s nimi a také je olizují," popsal Mašek.

Na osvěžení se podle Maška mohou těšit i návštěvníci. "Ledové hromady najdou třeba v Dětské zoo, u kapybar, rezervaci Dja nebo u sochy Radegast," uvedl. Možnosti, kde se zchladit, případně kde pozorovat zvířata při hrátkách s ledem, najdou lidé v mapě na webu zoo.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist