https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-prostejove-byly-instalovany-prvni-kontejnery-na-kovovy-odpad
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Prostějově byly instalovány první kontejnery na kovový odpad

1.8.2019 00:13 | PROSTĚJOV (ČTK)
Prvních deset kontejnerů na kovový odpad bylo zkušebně rozmístěno v Prostějově.
Prvních deset kontejnerů na kovový odpad bylo zkušebně rozmístěno v Prostějově.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | prostejov.eu
Prvních deset kontejnerů na kovový odpad bylo zkušebně rozmístěno v Prostějově. Pokud budou lidé nádoby využívat, tak město jejich počet zvýší. Včera to sdělila náměstkyně prostějovského primátora Alena Rašková (ČSSD).
 

Nádoby na kovový odpad byly podle Raškové rozmístěny na nejlidnatějších sídlištích. "Na konci roku vyhodnotíme, jak se sběr kovového odpadu do kontejnerů osvědčil, a poté rozhodneme, zda bude počet stanovišť rozšířen i do jiných částí města," uvedla Rašková. Zatím budou kontejnery na kovový odpad vyváženy jednou měsíčně.

Obyvatelé Prostějova už několik let můžou do kontejnerů odkládat papír a plast. K dispozici mají 261 kontejnerů na papír a 352 kontejnerů na plast. Kapacita kontejnerů však stále nestačí a odpad z nich musí být odvážen častěji, než bylo původně plánováno.

"Naopak kontejnery na oleje a tuky po smažení jsou a budou i nadále jen ve sběrných dvorech, kde je možno uhlídat jejich využití a pořádek okolo kontejnerů," podotkla Rašková.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist