https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-rakouske-zoo-uhynula-tygrata-odebrana-zene-ze-slovenska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V rakouské zoo uhynula tygřata odebraná ženě ze Slovenska

27.8.2019 00:27 (ČTK)
V zoologické zahradě ve vídeňském Schönbrunnu uhynula dvě tygřata, která policie na začátku srpna zabavila Slovence žijící v dolnorakouském městečku Hainburg an der Donau.
V zoologické zahradě ve vídeňském Schönbrunnu uhynula dvě tygřata, která policie na začátku srpna zabavila Slovence žijící v dolnorakouském městečku Hainburg an der Donau.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Daniel Zupanc / zoovienna.at
V zoologické zahradě ve vídeňském Schönbrunnu uhynula dvě tygřata, která policie na začátku srpna zabavila Slovence žijící v dolnorakouském městečku Hainburg an der Donau. Zoo o tom dnes informovala na svém webu. Žena si mláďata přivezla ze Slovenska a chovala je ve vaně. Nyní podle agentury APA čelí obvinění z porušení zákona o obchodování s divoce žijícími druhy zvířat.
 

"Ošetřovatelé a veterináři se o obě (tygřata) nepřetržitě starali. Bohužel to stejně nezvládla," uvedla zoo. Podle ní byla mláďata příliš brzy oddělena od matky, v době odebrání jim bylo jen několik dnů.

Policisté mláďata objevili na začátku srpna v bytě v dolnorakouském městě Hainburg an der Donau, které leží nedaleko Bratislavy. Čtyřiatřicetiletá Slovenka je podle nich měla ve vaně a zahřívala je speciální lampou. Tvrdila přitom, že nevěděla, že v Rakousku není povoleno v bytech taková zvířata chovat.

Žena pracuje v zařízení na ochranu zvířat na Slovensku, kam se tygřata dostala. Zřejmě si je vzala domů v dobré víře, že jim poskytne velmi intenzivní péči, kterou potřebují, uvedl na začátku srpna policejní mluvčí Edmund Tragschitz.

Slovenka nyní čelí obvinění z porušení zákona o obchodování s volně žijícími druhy zvířat a rostlin. Chov některých zvířat, jako jsou třeba velké kočkovité šelmy, je v Rakousku možný jen v zoologických zahradách a vědeckých zařízeních, která mají potřebná povolení.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist