https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/v-rakousku-zacalo-vysetrovani-ilegalni-blokady-kvuli-temelinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

V Rakousku začalo vyšetřování ilegální blokády kvůli Temelínu

4.5.2001 20:50 | FREISTADT/ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Rakouská policie začala vyšetřovat ilegální blokádu, která proběhla minulý pátek odpoledne několik stovek metrů od hraničního přechodu Wullowitz Dolní Dvořiště, kde asi 30 hornorakouských odpůrců Jaderné elektrárny Temelín zablokovala na půl hodiny mezinárodní silnici E 55.
 

"Ve středu jsem byl dvě hodiny vyslýchán v úřadovně freistadtské Gendarmerie v souvislosti se zmíněnou blokádou, která vznikla spontánně jako reakce na tajný transport jaderného paliva pro druhý blok temelínské elektrárny," prohlásil šéf sdružení STOP Temelín Josef Neumüller.

Předvolaní byli také další účastníci nepovolené blokády a policie zřejmě vyslechne dalšího čelného představitel sdružení STOP Temelín Andrease Reimera. Protokoly z výslechů mají být předány okresnímu soudu a okresnímu hejtmanství ve Freistadtu, které zřejmě rozhodne, zda a jaký byl spáchán trestní čin. "Případ je v šetření a zatím nebudeme poskytovat jakékoliv informace, bylo by to předčasné," uvedl pro ČIA důstojník freistadtské Gendarmerie, který si nepřál být jmenován.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist